Parterapeut på Frederiksberg

At opnå et nært, varmt og velfungerende parforhold er ikke en let opgave, og det kan for mange være en stor udfordring at få kærlighedslivet til at blomstre.

Nøglen til at lykkes med parforholdet er ikke kun, hvordan man håndterer konflikter, men i høj grad også, hvordan man er over for hinanden når man ikke skændes

Problemerne i parforholdet kan være mange:

 • I savner tryghed, nærhed, fællesskab, varme og kærlighed i parforholdet
 • I lever paraelle liv og der er opstået følelsesmæssig distance
 • Sexlivet er mere eller mindre gået i stå
 • I føler ikke længere det nytter at tale om tingene
 • I har været ramt af utroskab

Kerneproblemet i et parforhold er ofte, at der enten mangler fællesskab, tryghed og intimitet i forholdet eller at vi ikke føler os hørt, set og forstået af vores partner og konsekvensen er, at hverdagskærligheden udebliver.

Når følelsen af fællesskab, tryghed og intimitet forvinder, så opstår der automatisk konflikter og andre uholdbare mønstre, som kan stå på i årevis og i værste fald ødelægge forholdet.

Men sådan behøver det ikke at være. I kan få hjælp og konkrete redskaber til at ændre, forbedre og vedligeholde parforholdsrelationen.

 

Hvordan foregår Parterapi

Med parterapi hos mig kan i forvente følgende opstart.

 • Den første session vil altid handle om afklaring, historik samt målsætning. Det er vigtigt, at der fra starten bliver lavet et godt grundlag for det videre forløb. Jeg vil gerne lære jegr at kende og høre jeres historie og vi skal lave en målsætning, så jeg ved hvordan jeg hjælper jer bedst muligt. Der vil også være et lille hjemmearbejde inden den første session.
 • Hjemmeopgaven vil se ud som følger og i skal svare individuelt og uafhængigt af hinanden.
  1. Hvad ønsker du mindre af i parforholdet?
  2. Hvad ønsker du mere af i parforholdet?
  3. Hvad er dit ansvar i, at parforholdet og vi har det, som vi har det i dag?
 • Dernæst vil jeg gerne se jeg begge til en individuel session, med henblik på at kende jeres individuelle historie, ønsker og længsler.
 • Forløbet er igang.

Mit fokus som parterapeut vil udover at hjælpe jer med at tackle overensstemmelser, være at hjælpe jeg med at styrke venskabet mellem jer. Det venskab som er så afgørende i ethvert parforhold.

At vælge at gå i parterapi er ikke et kvikfix. Det er noget som i skal vælge. Det er en måde hvorpå i tager jer selv og hinanden alvorligt og giver kærligheden mulighed for at blomstre på ny.

 

Hvis i vælger mig som jeres parterapeut

Får i en parterapeut, der

 • har mange års erfaring med samtaleterapi
 • tror på, at der er en vej, også når det føles tungt
 • har en praktisk tilgang til parterapien, hvor i får brugbare redskaber til at ændre mønstre og styrke jeres parforhold.

Jeg har en dyb interesse i parforholdets dynamikker og er fokuseret på hvad forskningen siger. Og om, hvad det er der gør, at nogle par lykkes med at opnå det langvarige kærlige og trygge parforhold og andre par ikke gør.

Kort sagt: Hvordan ser “det gode nok” parforhold ud og hvordan kan det opnås?

Jeg er blandt andet inspireret af den emotionsfokuserede tilgang (EFT).

År 2023 har budt på efteruddannelse i “Praktisk Parterapi” hos Maj Wismann, hvor jeg har opdateret min viden med flere gode og helt konkrete værktøjer til værktøjskassen i forhold til, at hjælpe parforholdet på vej i den rigtige retning.

Hvad er det gode nok parforhold

Det “gode nok” parforhold:

Vores parforhold er et af de vigtigste relationer for os mennekser i forhold til hvordan vi trives i livet. Når parforholdet skranter, påvirker det negativt andre områder af vores liv. Da det “perfekte parforhold” som bekendt ikke findes fordi vi alle pr. definition er uperfekte, handler det om, at gøre det forhold vi har, til et dejligt nærende forhold. Et forhold hvor vi kan trives og udvikle os, både sammen og hver for sig. Og det kan sagtens læres, hvis vi vælger det.

Men hvornår er parforholdet egentligt “godt nok”. Her er et bud:

 • Der er tryghed for jer begge til at udtrykke alt det svære, såsom længsler, savn, behov, negative følelser, sårbare oplevelser, skam og fejl og mangler
 • I er tunet ind på hiandens liv
 • I kommunikerer klart og tydeligt, sådan at konflikter og ueningheder bliver taget i opløbet
 • I prioterer at håndtere hverdags-stressen (Meget vigtigt)
 • I husker at anerkede, værdsætte, komplimentere, takke og sætte pris på hinanden i hverdagen. (De fem kærlighedssprog)
 • I sørger for at skabe rammer for hyggelige stunder. Dvs i sætte plus-point ind på kontoen
 • I giver plads til hinanden og sørger for at prioritere jeres individuelle liv og egne ønsker og behov

Det “gode nok” parforhold, handler i bund og grund om, at huske at vise hvad man rent faktisk godt kan lide ved hinanden og dyrke det gode venskab.

 

Spørgsmål om Parterapi

Så ring 30 13 61 46, eller send mig gerne en mail.

Som regel kan I få en tid i løbet af en uge. Har I brug for akut parterapi, kan vi sikkert også finde en tid tidligere, hvis I selv er lidt fleksible.

Det er også muligt at booke onlineparterapi Se her eller supplere med enkelte onlinesamtaler, hvis det passer bedre ind i jeres dagligdag.

Prisen for parterapi er 1.650 kroner for 1½ times session.
I har mulighed for at få sessionerne billigere ved at købet et klippekort:
3 sessioner til 4.500 kroner
7 sessioner til 10.000 kroner

Min adresse er

Voldroffsvej 61, 1. tv.
1900 Frederiksberg
(4 minutters gågang fra Forum Metro st.)