Min personlige historie

Jeg har selv en barndomshistorie med mig, hvor jeg er vokset op i et hjem, hvor jeg på mange måder har manglet opmærksomhed, kærlighed og støtte fra mine voksne.  Mit barndomshjem bar præg af dysfunktion og alkoholmisbrug. Retfærdigvis skal det siges, at der naturligvis også har været gode stunder og gode minder.

Blandt andet, var min mormor og morfar to meget vigtige omsorgspersoner gennem hele min opvækst. Det ændrer ikke på, at jeg aldrig fra barnsben lærte, hvad det vil sige at sætte grænser, at det var ok og en menneskeret at sige fra og jeg blev langsomt men sikkert mere og mere usikker på mig selv og mit værd som menneske. Ligesom jeg aldrig lærte, hvad det vil sige at have sunde relationer og hvordan man er i en sund kærlighedsrelation. Det har kostet mig dyrt.

Det har blandt andet kostet mig to skilsmisser, hvilket har været dyrt på mange måder, både på den menneskelige konto og på den økonomiske konto. For slet ikke at tale om den pris mine børn har betalt i forbindelse med mine skilsmisser fra deres fædre.

Jeg vidste instinktivt fra en meget ung alder, at jeg var nødt til at gøre noget og arbejde med mig selv, hvis jeg ville have et godt liv. Jeg startede derfor i terapi allerede som 19 årig, hvor jeg fik den helt nødvendige hjælp til at fange op på mig selv og min opvækst og se dæmonerne i øjnene. Hvorfor var det så svært for mig at mærke mig selv og sætte mine grænser. Hvorfor blev jeg i dårlige forhold for længe. Hvorfor fandt jeg mig i ting, ingen mennesker skal udsættes for. Hvorfor påtog JEG mig skylden, når nu den ikke alene var min. Hvorfor lod jeg mig nøje – og hvorfor mødte jeg altid de forkerte mænd? 

Jeg har været ude af min komfortzone mange gange. Jeg har brudt mønsteret fra barndommen og jeg er gået nye veje.

Jeg har knækket koden, og jeg er nu ude på den anden side. Jeg har i dag et lyst, givende og tilfredsstillende liv, med mange dejlige mennesker omkring mig. Jeg er ikke bange for at sætte grænser og jeg sætter gerne mit eget velbefindende over andet og jeg har lært at værdsætte mig selv, med alt hvad jeg indeholder på godt og ondt. 

Jeg er i et meget kærligt, givende og harmonisk kærlighedsforhold til en mand, som jeg for første gang i mit liv tror på, jeg skal blive gammel sammen med. Vi har et vidunderligt parforhold, hvor der er plads til, at jeg er mig selv. Hvor jeg kan og tør læne mig ind i ham og tage imod. Hvor vi støtter hinanden og hvor jeg kan mærke, at vi begge to gerne vil hinanden. Der er plads til, at jeg godt må være lidt irriterende, han elsker mig alligevel.

Det har, set i bakspejlet været en magisk rejse, som jeg selvom det til tider har været hårdt, ikke ville være foruden.

Jeg har via mine personlige erfaringer en instinktiv forståelse for, hvad andre mennesker kæmper med og hvad der er brug for. Jeg har qua min faglighed som psykoterapeut, samlet en masse redskaber, til hvordan jeg også kan hjælpe DIG med at bryde DIT mønster. 

Det er ikke et quickfix. Det kræver mod og villighed til at træde ud af komfortzonen. Men det er bestemt muligt og det betaler sig stort. Jeg ved det, for jeg har været der selv. Og når jeg kan, så kan du også. Hvis du vil.

Som menneske har jeg siden jeg var en helt lille pige, haft en stærk spirituel side. En side, der gennem tiden har bragt mig hen i mange kroge af den mere åndelige side af verden. Jeg tror på, at der selvfølgelig er noget, der er større en os og at der er mere mellem himmel og jord, populært sagt, end vi sådan lige kan se, med det blotte øje.

Jeg har flere spirituelle uddannelser bag mig. Hver gang jeg har taget et kursus eller en uddannelse, har jeg ene og alene gjort det, for min helt egen fornøjelses skyld og ikke fordi jeg havde tænkt mig at bringe det ud i verden som sådan. Den spirituelle verden har altid givet mig energi, glæde og entusiasme. 

Jeg er meget optaget af, hvordan sind, krop og psyke hænger sammen og hvordan vi som mennesker kan bære os ad med at komme i tættere kontakt med vores sjæls kerne og indre medfødte ressourcer. 

Jeg dyrker yoga regelmæssigt og har daglig meditationspraksis.

Min faglige platform

Jeg har gennem tiden, især specialiseret mig i behandlingen af senfølger hos voksne kvinder og mænd det har været udsat for incest eller seksuelle overgreb i deres barndom eller ungdom. Jeg har derfor en særlig viden om de senfølger, som opstår i kølvandet på en barndom, som har været præget af incest og seksuelle overgreb.

Derudover har jeg i mange år været tilknyttet KKUC – Kirkens Korshærs Udviklings- og behandlingscenter, som psykoterapeut. Hvor jeg har arbejdet med traumeterapi og misbrugsbehandling. Hvilket har givet mig en særlig viden om mekanismerne bag forskellige former for destruktiv og selvdestruktiv adfærd.

Det er min erfaring, at der altid er en vigtig beskyttende funktion forbundet med enhver form for destruktiv eller selvdestruktiv adfærd. Også når det kommer til for stort indtag af alkohol, hash eller andre former for stoffer.

Som nævnt har jeg som psykoterapeut specialiseret mig i at arbejde med mænd og kvinder, der har været udsat for incest eller seksuelle overgreb som barn eller ung, samt deres pårørende. Jeg har blandt andet erfaring med individuel terapi samt gruppeterapi. Jeg har i en årrække været ansat dels hos Støttecenter mod incest i Danmark, som beklageligvis ikke eksisterer mere og efterfølgende hos CSM Øst (Center for Seksuelt Misbrugte). Jeg har derigennem tilegnet mig stor viden og erfaring i forhold til behandlingen af voksne mænd og kvinder der kæmper med senfølger, efter at have været udsat for incest eller seksuelle overgreb i barndommen.

 Jeg har gennem mit arbejde med grupper samt individuelle samtaleforløb, fået en bred erfaring og et dybt kendskab til de udfordringer som mødre, fædre, partnere samt hele familien til den udsatte står overfor og er berørt af. Det kan være vigtigt for den pårørende, at få nogle redskaber til, hvordan de kan støtte deres kære på den bedst mulige måde samtidig med at de passer på sig selv.

Det er min oplevelse, at det desværre stadig er et stort tabu i samfundet, når det kommer til incest og seksuelle overgreb på børn. Det er et emne, der berører og ryster os alle dybt når vi hører om eller læser om en “sag”. Det kan være meget svært for den enkelte, helt at vide om, hvordan han/hun skal reagere, når han/hun pludselig får kendskab til et menneske, der har været udsat for incest eller seksuelle overgreb i sin barndom. Især hvis det drejer sig om en af de nærmeste. Det kan føles meget voldsomt. Som om “tæppet bliver revet væk under sig” og at “hele ens historie skal skrives om”. Og det giver let en utilsigtet berøringsangst, som er forståelig, men som desværre ikke er konstruktiv for den berørte.

Det kan være meget svært, at finde rum til at tale om alt det svære, som er eller som opstår, hvis du enten selv har været udsat for Incest eller seksuelle overgreb i barndommen eller hvis du pludselig får kendskab til, at en af dine nære har været udsat.

Uddanelse

2016 – 2018 Efteruddannelse i Neuroaffektiv psykoterapi ved Marianne Bentzen-neuroaffektiv psykoterapeut. Hvordan den neuroaffektive udviklingspsykologi bygger bro mellem tilknytningsteori og de senere årtiers hjerneforskning.

2013 – 2015 Efteruddannelsesforløb i biologisk traumebehandling – “Livet i chok/traume og glæde”. Ved Ulla Rung Weeke på skolen for psykosomatik. Se: www.skolenforpsykosomatik.dk

2004 – 2007 Efteruddannelse i systemisk og narrativ teori og metode med vægt på kommunikation og forandringsarbejde. Herunder den løsningsfokuserede skole.

2001 – 2005 Eksamineret Gestaltterapeut ved Nordisk Gestalt Institut Aps. Se: www.gestaltinstitut.dk

Af korterevarende kurser har jeg blandt andet deltaget i:

  • Skam ved Lars J. Sørensen, Chefpsykolog
  • Dissociationensfænomenets mange ansigter i henhold til den nyeste hjerneforskning ved Noel Larsson MSW, Ph.D.
  • De 5 kærlighedssprog ved Emilie Bjørløw Møller, Sexolog
  • Det som efterlader sår: Kursusforløb om senfølger og behandling af voksne der har været udsat for incest og overgreb ved Lone Lyager, Psykoterapeut MPF
  • Gestaltterapi teorikursus ved Lise Dithmer, Psykolog
  • Udvikling af kommunikative kompetencer.
  • Den kompetencegivende arbejdsmarkedsuddannelse: Arbejdet som plejefamilie.